Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Drastyczne zmiany Xbox One

camy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj dostaliśmy informacje od MS że nowy Xbox :

-NIE będzie potrzebował ciągłego połączenia , jedynie przy 1. odpaleniu konsoli w celu konfiguracji

-NIE będzie blokady regionalnej czyli kupując np w Anglii zagrasz sobie w Polsce

-konsola BĘDZIE wspierać używane gry

-gry będą działać tak samo jak na xbox360 czyli wystarczy włożyć płytę by gra się włączyła , pierwotnie gry miały usuwać się z płyty i instalować na dysku

-MOŻNA będzie grać we wszystkie gry w trybie offline (bez internetu)

Pytanie czy MS poszedł po rozum do głowy , czy specjalnie to zaplanował robiąc duży huk wokół konsoli tymi kontrowersjami , czy MS przewidział porażkę konsoli z tymi systemami?

Moim zdaniem to drugie lecz mimo że jestem fanboyem X360 a wrogiem PS3 to muszę przyznać że nowego X 1 za nic w życiu nie kupie. Tą generacje wygrał PS4 :P

Opublikowano

Nie do końca jest tak jak napisałeś.

Nie wystarczy włożyć płyty aby gra się włączyła, trzeba będzie zainstalować ją na dysku konsoli.

Nie we wszystkie gry będzie można grać w trybie offline.

Oraz Microsoft nie zapewnił, że nie zmieni powyższej polityki w przyszłości. : (

Opublikowano

to co napisałeś wyżej powiedziano dzisiaj. Nie zdziwiłbym się gdyby pare miesięcy po wyjściu konsoli zmienili by na starą politykę

Opublikowano

Proste m$ robi wszystko aby jego konsole kupowali ludzie. A jak już kupią to co mu tam zmienić na rygorystyczną politykę ;) Ja next gena nie kupie.

Maruusek.png

Opublikowano

Przypominam że Microsoft wypuścił dwie nowe konsole a sony tylko jedną.. Zobaczycie tyle szumu a i tak w chuj dużo ludzi to kupi. Już są rekordy przedpremierowych x 1

Opublikowano

Przypominam że Microsoft wypuścił dwie nowe konsole a sony tylko jedną.. Zobaczycie tyle szumu a i tak w chuj dużo ludzi to kupi. Już są rekordy przedpremierowych x 1

o jakich 2 konsolach mówisz? przedpremierowych PS4 sprzedało się znacznie więcej niż x1. Na amazonie wszystkie PS4 zostały już wyprzedane.

Opublikowano

A oni jak sie dowiedzialem powiedzieli że nie koniecznie zmienią tak politykę w finalnej wersji jak teraz mowia czyli moze sie okazac ze oni po polowie roku nagle moga zmienic swoja polityke i bedzie tak jak mowili na konferencji

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

Ja też zostaje na x360, w nowszych odsłonach dodadzą kilka opcji , może będzie lepsza grafa ale szkoda kasy.

MS oficjalnie powiedział że nie będą się skupiać na grach do xOne :P Nawet jak zobaczysz na bebechy w środku to PS4 wygrywa.

Opublikowano

Słyszeliście ile PS4 z M$ wygrywa? 17:1 Według głosowania na Amazon

A to o pre-orderach

Zgodnie z danymi serwisu VGChartz, w czasie trwania targów E3 w Los Angeles, amerykańscy gracze złożyli 75 tysięcy przedpremierowych zamówień na PlayStation 4. W tym samym czasie sprzedano "zaledwie" 45 tysięcy pre-orderów na najnowszą konsolę Microsoftu.

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

prawda. Bardzo nie lubiłem PS3 i byłem fanboyem x360 , ale dla mnie Microsoft już jest skończony , a Sony w tym roku prezentuje się świetnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...